🎧 Lukáš Janků 🤪 🦠

Závody —> Rok 2018 —> Krušnoman — 12. 5. 2018

Nakonec jsem se po zvážení svých momentálních běžeckých možností (před měsícem jsem teprve začal chodit bez kulhání) přehlásil z dlouhé varianty na krátkou (5-41-5).
Startovalo se výběhem sjezdovky, takže asi 20 sekund po startovním výstřelu jsem se propadal pořadím a začal jsem přemýšlet, proč to vlastně absolvuju. Jenže záhy na nás čekalo další prudké stoupání, a to už bylo vidět, jak všichni zpomalují a jsou zadýchaní, mně se ale už běželo dobře. Nakonec jsem běh v pohodě dokončil kolem 10. místa. Říkal jsem si, že takto by bylo fajn to udržet do cíle.
Když jsem ale vyjížděl na kole z depa, byl jsem svědkem srandovní situace, kdy se všichni na kole jakoby snad nemohli rozjet a jeli krokem (čekal bych, že budou mít přechody z běhu na kolo narozdíl ode mě natrénovaný). Prý to vypadalo stejně i na dlouhé variantě kromě pár lidí na čele. Mě taky bolely nohy, ale věděl jsem, že to musím překousnout a přestane to, a hlavně se začínalo stoupáním, tak bylo na čase se do toho trochu opřít. Takže jsem kolem pár lidí proletěl jak na motorce a dostal se na 3. místo. Po chvíli mě někdo předjel, ale v pohodě jsem držel jeho tempo, společně jsme ještě jednoho závodníka předjeli. Chvilkama jsem se i docela nudil, ale vzhledem k těm divným bezhákovým pravidlům bych zbytečně plýtval silami, kdybych chtěl předjíždět. Nakonec jsem nastoupil až v táhlém stoupání z Německa zpět do Česka, ale nedokázal jsem odjet. Když mám na řidítkách hrazdičku, nejde mi jet pořádně ze sedla, takže nedokážu jet kopec, jak jsem zvyklej. Kolo jsem si i tak celkem užil a nedělalo by mi problém jet dlouhou variantu.
Do druhého depa jsem vjížděl třetí s minimální ztrátou na 2. místo a náskokem necelé minuty. V depu jsem před posledním během nespěchal, abych se vydýchal a nezačalo mě někde píchat a nestalo se z toho jen trápení. Nakonec vše bylo ok, na druhé místo už jsem neměl ambici útočit, Milan mi u trati hlásil náskok a borcovi za sebou jsem ještě nadělil 2 a půl minuty.
Takže jsem skončil třetí a příště možná zkusím něco naběhat na dlouhou variantu.

Místo:Klíny
Pozice v kategorii:2
Pozice absolutně:3
Vzdálenost:51 km
Výsledky:http://czechtriseries.cz/results/track/8046