🎧 Lukáš Janků 🤪 🦠

Závody —> Rok 2016 —> Trans Brdy — 23. 4. 2016

Na Brdy jsem se po roce celkem těšil, ale to bylo zřejmě dáno tím, že mozek v čase vytěsňuje negativní vzpomínky :). Letos jsem alespoň stál hned v druhém koridoru. A tentokrát jsem se ani nemusel tlačit na jeho konci, protože jsem přišel výjimečně na start včas.

Po pár úvodních kilometrech jsem si chytil celkem rychlou skupinu jedoucí kolem 50. místa (v Brdech při účasti více než 600 bikerů je to dobrá pozice). Čekalo nás však několik prudkých výjezdů, kde to pokaždé někdo odpojil, a i já jsem si v jednom z nich ustlal na listí, když se to přede mnou zastavilo.

Brdy se vyznačují spoustou úseků po kořenech a kamenech, speciálně na kořenech mi to vůbec nejede (já prostě potřebuju pořád točit roboticky nohama, ne se zastavovat a rozjíždět), takže v každém takovém úseku jsem chytl pár metrů, ze kterých se po vyjetí z terénu staly desítky metru. Postupně mě cedily skupinky, ale to nebylo jen terénem, ale i tím, že jsem začínal cítit dvanáctihodinovku z předchozí soboty. Propadání se mě moc nebavilo, a tak jsem v místě, kde jsme museli sesedat a přeskákat pár popadaných stromů, trochu orazil a konečně si odskočil na malou, což mě trápilo už od prvních minut po startu :).

Takže poté, co jsem se propadl o pár desítek pozic, mé tempo dost zvolnilo, což moje nohy uvítaly, a počkal jsem si na skupinku s nějakým rozumným tempem. Ve sjezdech (byly tam opravdu pěkné svahy) mě STRAŠNĚ bolely prsty na rukách, měl jsem je už tak vyklepané a vybržděné, že jsem kolikrát raději ani nebrzdil, díky čemuž jsem se v druhé části závodu zase posunul o několik pozic dopředu.

I přesto jsem dojel až za stou pozicí, což ale můžu nakonec vzhledem k mému rozpoložení (alergie, zničené nohy po 12hodinovce, zvolil jsem moc oblečení - jenže kdybych byl oblečený míň, mohl bych se kvůli alergii nachladit) hodnotit vcelku pozitivně. V cílovém spusrtu jsem za sebou (pro mě překvapivě) nechal tři borce, tak jsem si aspoň trochu spravil náladu.

Místo:Dobřichovice u Prahy
Seriál závodů:KPŽ
Pozice v kategorii:20
Pozice absolutně:111
Vzdálenost:58 km
Web:http://kolopro.cz/zav/transbrdy
Výsledky:http://sportsoft.cz/en/race/results/1795?rid=2029&eventid=9